Beregowo Medische Hulp Algemeen

doneerbuttonHet zendingscentrum in Beregowo ontvangt vele verzoeken om medische hulp vanuit het ziekenhuis ter plaatse. Dergelijke hulp is hard nodig. Van het benodigde budget om het ziekenhuis normaal te laten functioneren, krijgt het slechts een kwart van de overheid, een kwart komt bij verschillende hulporganisaties vandaan en de resterende helft is er simpelweg niet. Door het geldgebrek verkeren grote delen van het ziekenhuis in erbarmelijke staat en is de apparatuur oud en versleten.

Er is grote vraag naar medische hulpgoederen, apparatuur en renovaties. Dit projectnummer dient om in deze noden te kunnen voorzien. Hiermee kunnen de transportkosten betaald worden van medische hulpgoederen, die in Nederland zijn ontvangen. Ook maken deze middelen renovaties op de verschillende afdelingen van het ziekenhuis mogelijk en kunnen andere benodigdheden direct in Oekraïne aangeschaft worden.

OostEuropa Zending/Christian Care East West heeft zo bijvoorbeeld kunnen voorzien in een nieuw onderdeel van het röntgenapparaat. De buis die de röntgenstralen opwekt, was kapot en moest vervangen worden. De kosten bedroegen € 850,-. Zonder dit onderdeel kon het apparaat niet functioneren. Dankzij giften op dit projectnummer kon het aangeschaft worden en kunnen de röntgenonderzoeken weer voortgang vinden.