Over ons

Even voorstellen

Ria.VerdoornHallo, ik zal me even voorstellen. Ik ben Ria Verdoorn en werk sinds 1 oktober 2013 op de medische afdeling van Stichting OostEuropa Zending/Christian Care East West (voorheen OostEuropa Zending) in Krimpen aan de Lek.

Ik heb 7 jaar als gediplomeerd doktersassistente op diverse plaatsen gewerkt en ben daarna de verpleging in gegaan. Daarna heb ik ruim 32 jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt op diverse afdelingen. Daarnaast heb ik de nodige bijscholingen gevolgd die je als verpleegkundig nodig hebt. 

Sinds 1 oktober 2013 ben ik gestopt als verpleegkundige. Ik wil mij nu wijden aan wat God op mijn weg plaatst. Dit werd per 1 oktober 2013 de medische afdeling bij OEZ/CCEW. Dit werd ook wel bevestigd. Zij baden om iemand voor de medische afdeling. Ik wist dat niet en…. toen kreeg ik dit op mijn hart. 

Mijn hart ligt al jaren bij de armen en zorg voor Oost-Europa. In 1989 en 1990 ben ik al met OEZ/CCEW naar Roemenië geweest. Het was nog in de tijd van de “Stasi” dus wel heeel spannend.Ik heb toen al de vreselijke ellende en armoede van mensen en kinderen gezien en ook de armoede in de zorg en hulpverlening. 

Vanaf 1990 heb ik op verzoek van onze Christelijk Gereformeerde Elimkerk te Papendrecht een Roemenie-project opgestart. We gingen dan elk jaar rond kerst met een groep en volle transportwagen vol goederen en eten 10 dagen naar Roemenië. We boden dan vanuit Oradea hulp bieden aan de armen. We hadden contacten opgebouwd met een gemeente in Oradea. Zij kenden de nood van de allerarmsten. We sliepen in gastgezinnen. Wat was het een bijzondere en gezegende tijd.

Nu, in deze tijd is er zoveel nood in de wereld, dat we inmiddels Oost-Europa en Albanië en Moldavië, bijna zouden vergeten. Het is hier en daar wel iets verbeterd, maar de nood en armoede is nog steeds zeer groot. En wat denkt u van de kindertehuizen die nog steeds zeer matig in zorg zijn?

OostEuropa Zending/CCEW sponsort al jaren vele kindertehuizen en projecten. Blijft u ons met een donatie of gift steunen in?

Hoe u ons kunt helpen?

    • (Gebruikte) medicatie van de drogisterij (Bijvoorbeeld Kruidvat) met een geldige houdbaarheidsdatum van tenminste drie maanden kunnen door ons goed hergebruikt worden.
  • Fysio-materialen en steunkousen alsmede incontinentiemateriaal zijn welkom.

 

  • Werkt u in medische zorg of bent u actief als arts wilt u dan overwegen ons te ondersteunen met financiën of bijvoorbeeld infusen, sondevoeding/Nutri-drink, ongebruikte oudere materialen, machines…. als je niks hebt is veel welkom!

    Voor overige medische materialen KLIK HIER

 

 

anbiMedical Relief is een onderdeel van stichting OostEuropa Zending/Christian Care East West. OEZ/CCEW is een stichting met ANBI. Het ANBI keurmerk staat voor “Algemeen nut beogende instelling” en is een door de belastingdienst toegekende status. Onze stichting voldoet aan de criteria van transparantie. Klik hier voor meer informatie over de ANBI van stichting Christian Care East West