Over ons

Even voorstellen

Ria.VerdoornRia Verdoorn werkt sinds 2013 op de medische afdeling van Stichting OostEuropa Zending/Christian Care East West in Krimpen aan de Lek. Zij heeft na ruim 30 jaar als o.a. doktersassistente en verpleegkundige actief te zijn geweest in de gezondheidszorg de leiding

 

Haar hart ligt al jaren bij de armen en zorg voor Oost-Europa. Al in 1989 en 1990 is zij met OEZ/CCEW naar Roemenië geweest. De erbarmelijke omstandigheden van mensen en de armoede in de medische gezondheidszorg en hulpverlening die zij toen zag hebben haar nooit meer losgelaten. Deze ervaringen zijn voor haar een belangrijke drijfveer om dit werk te doen.

Begin jaren ’90 heeft Ria vanuit de Christelijk Gereformeerde Elimkerk te Papendrecht een Roemenie-project opgestart. Nog steeds is er grote nood in een aantal Oost-Europese landen. Het is hier en daar wel iets verbeterd, maar vooral onder de Roma bevolking en ouderen is de nood vooral in de winterperiode zeer groot.

OostEuropa Zending/CCEW sponsort al jaren vele kindertehuizen en projecten. Blijft u ons met een donatie of gift steunen in?

Hoe u ons kunt helpen?

    • In nauw overleg is alle medicatie is weer welkom. Ongeveer een jaar geleden hebben we tijdelijk de rem hier op gezet omdat met name het transport naar het zendingsveld aan strenge eisen onderworpen is. Maar toch blijven deze en andere medicijnen zeer welkom.
    • (Gebruikte) medicatie van de drogisterij (Bijvoorbeeld Kruidvat) met een geldige houdbaarheidsdatum van tenminste drie maanden kunnen door ons goed hergebruikt worden.
  • Fysio-materialen en steunkousen alsmede incontinentiemateriaal zijn welkom.
  • Werkt u in medische zorg of bent u actief als arts wilt u dan overwegen ons te ondersteunen met financiën of bijvoorbeeld infusen, sondevoeding/Nutri-drink, ongebruikte oudere materialen, machines…. als je niks hebt is veel welkom!

    Voor alle medische goederen en medicijnen geldt dat steriliteit voor alles gaat. Soms treffen wij open verpakkingen aan van naalden en verbandmiddelen die dan niet meer steriel zijn. Deze medische goederen zijn daarna niet meer als hulpgoed te gebruiken.

    Voor overige medische materialen KLIK HIER

 

anbiMedical Relief is een onderdeel van stichting OostEuropa Zending/Christian Care East West. OEZ/CCEW is een stichting met ANBI. Het ANBI keurmerk staat voor “Algemeen nut beogende instelling” en is een door de belastingdienst toegekende status. Onze stichting voldoet aan de criteria van transparantie. Klik hier voor meer informatie over de ANBI van stichting Christian Care East West